enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
35,1934
EURO
36,7538
ALTIN
2.969,41
BIST
9.724,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
13°C
İstanbul
13°C
Parçalı Bulutlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
12°C
Salı Az Bulutlu
14°C
Çarşamba Çok Bulutlu
12°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
10°C

OLED Teknolojisinde Devrim: Rüya OLED ile Parlaklık Problemi Çözülüyor

OLED teknolojisinde devrim niteliğinde bir yenilik! Rüya OLED ile parlaklık sorununu çözüyoruz. Daha canlı renkler ve etkileyici görüntü deneyimi için bu yeni teknolojiyi keşfedin.

OLED Teknolojisinde Devrim: Rüya OLED ile Parlaklık Problemi Çözülüyor
REKLAM ALANI
26.08.2024 00:54
2
A+
A-

OLED Teknolojisinde Yeni Bir Dönem: Rüya OLED

OLED Teknolojisinde Yeni Bir Dönem: Rüya OLED

Son yıllarda ekran teknolojileri içinde en oldukca dikkat çeken gelişmelerden biri, OLED panellerin yükselişi olmuştur. Sadece, bu teknoloji hala bazı sorunlarla savaşım etmektedir. Maliyet yüksekliği ve yanma (burn-in) sorunları, kullanıcıları endişelendiren başlıca mevzular içinde yer alırken, LCD ekranlara kıyasla daha düşük parlaklık seviyesi de mühim bir eksiklik olarak öne çıkıyor.

LG, bu sorunları aşmak adına mühim bir adım attığını duyurdu. Şirket, OLED panellerde parlaklık sorununu çözmek için yeni bir yöntem geliştirdi. Bu yöntem, mavi OLED bileşenlerinde kullanılan Çift Yığınlı Tandem teknolojisi olarak adlandırılıyor. Bu teknoloji, fosforesan ve floresan materyallerin bir araya gelmiş olarak melez bir yapı oluşturmasını sağlıyor. Böylece, yüksek parlaklık ve verimlilik elde ediliyor.

Geleneksel OLED panellerde, yeşil ve kırmızı OLED bileşenleri fosforesan malzemeden, mavi OLED bileşeni ise dalga boyu kısa olduğundan mecburi olarak floresan malzemeden üretiliyor. Bu durum, hem parlaklık yitirilmesine yol açıyor hem de enerji tüketimini artırıyor. LG, aslına bakarsak bu yenilikçi teknolojiyi 2019 senesinde otomotiv sektörü için geliştirmişti ve şimdi bu başarıyı OLED ekran sektörüne de başarıyla entegre etmeyi başardı.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Bu yeni teknoloji yardımıyla, mobil cihazlarda pil verimliliğinin %10-20 oranında artması umut ediliyor. Ek olarak, kuantum dot ekranlara olan ihtiyacı da ortadan kaldırması öngörülüyor. Böylece, kullanıcılar daha parlak ve daha verimli OLED ekran deneyimi yaşayacaklar.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.