enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
35,1852
EURO
36,7069
ALTIN
2.967,32
BIST
9.724,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
13°C
İstanbul
13°C
Az Bulutlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
12°C
Salı Az Bulutlu
13°C
Çarşamba Çok Bulutlu
12°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
11°C

Bayraktar Kızılelma’nın Gelişimi ve Özellikleri

Bayraktar Kızılelma, Türkiye’nin yerli ve milli insansız hava aracı projesidir. Bu içerikte, Kızılelma’nın gelişim süreci, teknik özellikleri ve savunma sanayisine katkıları detaylı bir şekilde ele alınıyor.

Bayraktar Kızılelma’nın Gelişimi ve Özellikleri
REKLAM ALANI
15.08.2024 00:20
6
A+
A-

Bayraktar Kızılelma’nın Gelişimi

Bayraktar Kızılelma'nın Gelişimi

Baykar tarafınca geliştirilen insansız harp uçağı Bayraktar Kızılelma için emek harcamalar hız kesmeden devam ediyor. İlk iki prototipten değişik olarak, 3’üncü prototip (PT-3) hem motor hem de tasarım açısından mühim değişimler barındırıyor. Baykar, bu yeni prototipin motor çalıştırma ve koşu testlerini başarıyla tamamladığını duyurdu. Kızılelma PT-3, uçuşa oldukça yaklaşmış durumda.

Finansal ve Teknik Yatırımlar

1 milyar dolarlık devasa bir yatırımla geliştirilen Bayraktar Kızılelma, 3’üncü prototipinde yeni tasarımsal ve yapısal değişimler içermektedir. PT-3 konfigürasyonunda yeni bir motor kullanıma alındı. Bu motor, art yakıcı (afterburner) kabiliyeti ile süpersonik uçuş kabiliyeti sağlıyor. Ivchenko AI-322F motoru, 2.500 kgf (24,5 kN; 5.511,6 lbf) itki gücü üretebiliyor. Art yakıcı devreye girdiğinde ise bu itki, 4.200 kgf (41,2 kN; 9.259,4 lbf) seviyesine kadar çıkabiliyor. Bayraktar Kızılelma’nın PT-3 prototipi için kontrol süreçleri oldukça süratli aşama kaydediyor. Bu süratli gelişim göz önüne alındığında, yeni motor ile gerçekleştirilecek ilk uçuşun oldukça yakında olabileceği öngörülüyor.

Kızılelma’nın Gelecekteki Rolleri

Gelecekteki hava muharebelerinin insansız muharip jetlerle gerçekleştirileceği öngörülüyor. Bu bağlamda, Baykar tarafınca ulusal olarak geliştirilen Bayraktar Kızılelma (MİUS), bu yeni muharebe konseptine yön verecek mühim bir sistem olarak dikkat çekiyor. Bayraktar İHA/SİHA’ların kazanılmış olduğu deneyim ile geliştirilen bu insansız harp uçağı, geleceğin teknolojileri ile donatılarak agresif manevralar gerçekleştirebilecek.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Düşük radar izine haiz olan Kızılelma, kısa pistli gemilerden kalkış ve iniş yapabilme kapasitesine haiz. Ek olarak, beden içindeki cephanelerle hedeflerine etkili bir halde saldırı edebilecek bir tasarıma haizdir.

Bayraktar Kızılelma’nın Özellikleri

  • 5 Saat Havada Kalış Süresi
  • 1500 Kilogram Yararlı Yük Kapasitesi
  • 8.5 Ton Maksimum Kalkış Ağırlığı
  • 0.6 Mach Seyir Hızı
  • 0.9 Mach Maksimum Hız
  • 30.000 Feet Operasyonel İrtifa
  • 500 nm Vazife Yarı Çapı
  • Otomatik İniş ve Kalkış Kabiliyeti
  • Düşük Görünürlük Özelliği
  • Yüksek Manevra Kabiliyeti
  • Görüş Hattı ve Görüş Hattı Ötesi Iletişim Sistemleri
  • Kısa Pistli Tayyare Gemilerinden Kalkış ve İniş Kabiliyeti
  • AESA Radar ile Yüksek Durumsal Farkındalık
REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.