enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
35,1852
EURO
36,7159
ALTIN
2.968,40
BIST
9.724,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
13°C
İstanbul
13°C
Az Bulutlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
12°C
Salı Az Bulutlu
13°C
Çarşamba Çok Bulutlu
12°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
11°C

Tecim Bakanı Ömer Bolat’tan Instagram Erişim Engeline Dair Açıklamalar

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Instagram erişim engeline ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Engelin gerekçeleri ve sosyal medya üzerindeki etkileri hakkında detaylı açıklamalarda bulundu. Bu önemli gelişmeyi kaçırmayın!

Tecim Bakanı Ömer Bolat’tan Instagram Erişim Engeline Dair Açıklamalar
REKLAM ALANI
07.08.2024 00:57
5
A+
A-

Tecim Bakanı Ömer Bolat’tan Instagram Erişim Engeline İlişkin Açıklamalar

Ticaret Bakanı Ömer Bolat'tan Instagram Erişim Engeline İlişkin Açıklamalar

Tecim Bakanı Ömer Bolat, toplumsal medya platformu Instagram’a getirilen erişim engeli kararının, e-ticaret alanında negatif etkisinde bırakır yaratabileceği mevzusundaki endişeleri değerlendirdi. Bakan Bolat, bu durumun kayıt dışı satışları artırabileceği ve bunun sonucunda vergi gelirlerinin azalmasına yol açabileceğini altını çizdi.

Bakan Bolat, Instagram ve benzeri toplumsal medya platformları üstünden meydana getirilen alışverişlerin, çoğu zaman telefon numarası yada WhatsApp uygulaması vasıtasıyla gerçekleştirildiğine dikkati çekti. Şu şekilde belirtti: “Bundan dolayı, Instagram şeklinde toplumsal medya platformlarından meydana getirilen tanıtımlar sonrası, direkt yazışma araçlarıyla meydana gelen satışlar, e-ticaret olarak nitelendirilmiyor ve dolayısıyla ilgili yasal çerçeveye dahil edilmiyor.”

Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun‘a vurgu icra eden Bolat, bu yasanın Trendyol, Hepsiburada ve Yemeksepeti şeklinde e-ticaret pazar yerlerinin yanı sıra, bu platformlarda kendi ürün yada hizmetlerini satışa sunan işletmelerin ticari faaliyetlerini düzenlediğini beyan etti. Bolat, herhangi bir ticari işlemin e-ticaret olarak kabul edilebilmesi için şu şartların sağlanması icap ettiğini belirtti:

YAZI ARASI REKLAM ALANI
  • Fizyolojik olarak karşı karşıya gelinmeden gerçekleştirilmesi,
  • Telefon şeklinde direkt yazışma araçları kullanılmadan yapılması,
  • Alım satım sözleşmesinin elektronik ortamda imzalanması yada siparişin gene elektronik ortamda verilmesi.

Bakan Bolat, toplumsal medya platformlarının işletmeler ve bireyler için mal ve hizmetlerin tanıtımında mühim bir yere haiz bulunduğunu sadece bu platformlar üstünden meydana getirilen satışların çoğunlukla kayıt dışı kalması sebebiyle vergi yitirilmesine niçin bulunduğunu altını çizdi. Ek olarak, bu tür satışların yasal yükümlülüklerini yerine getiren işletmelere karşı haksız rekabet oluşturduğunu belirtti:

  • “Bu satıcılar, yasal yükümlülüklerini yerine getiren işletmeler karşısında haksız rekabet oluşturarak avantaj sağlıyor.”
  • “Bu satıcılara ulaşmanın zorluğu, satış esnasında yada sonrasında yaşanmış olan sorunlarda tüketici mağduriyetlerine yol açabiliyor.”

Bakan Bolat, bu sorunların çözülmesi ve e-ticaretin sıhhatli bir halde gelişmesi için lüzumlu adımların atılması icap ettiğinin altını çizdi.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.