enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
35,1967
EURO
36,7608
ALTIN
2.967,65
BIST
9.724,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
13°C
İstanbul
13°C
Az Bulutlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
12°C
Salı Az Bulutlu
14°C
Çarşamba Çok Bulutlu
12°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
10°C

Suni Zekâ ve Hızlandırıcılar: Çin’in Yatırımları ve Bulut Hizmetleri

Yapay zekâ ve hızlandırıcılar alanında Çin’in yaptığı yatırımları ve bulut hizmetlerini keşfedin. Bu içerikte, Çin’in teknoloji stratejileri ve küresel rekabetteki rolü hakkında derinlemesine bilgiler bulacaksınız.

Suni Zekâ ve Hızlandırıcılar: Çin’in Yatırımları ve Bulut Hizmetleri
REKLAM ALANI
27.08.2024 00:02
0
A+
A-

Suni Zekâ ve Hızlandırıcıların Önemi

Üretken suni zekâ alanında yaşanmış olan süratli gelişmeler, makine öğrenme modellerinin eğitilmesinin önemini bir kat daha artırdı. Bu bağlamda, Nvidia’nın senelerdir sunmuş olduğu hızlandırıcıların yüksek talep görmesinin ardında, bu teknolojilerin sağlamış olduğu avantajlar yatıyor. Bilhassa A100 ve H100 şeklinde en yeni hızlandırıcılar, suni zekâ projelerinin verimli bir halde eğitilmesine olanak tanıyor.

Çin’in Suni Zekâ Yatırımları

Reuters tarafınca piyasaya sürülen bir rapora bakılırsa, Çin hâlâ Nvidia’nın en yeni hızlandırıcılarına erişim sağlıyor. Bu durum, Çin’in suni zekâ projelerinde geri kalmamasını sağlıyor. Rapor, Çin’in bu sunuculara Amazon ve Microsoft şeklinde bulut altyapısı sağlayıcılarından hizmet alarak ulaştığını ortaya koyuyor.

Ambargolar ve Bulut Hizmetleri

Ambargolar ve Bulut Hizmetleri

Teknoloji ve yazılım ihraç etme mevzusunda ambargolar uygulanmasına karşın, bulut altyapısı hizmetlerinin sağlanmasına yönelik herhangi bir engelleme mevcut değil. Bundan dolayı, birçok Çinli üniversitenin belirli araştırma projeleri çerçevesinde Amazon ve Microsoft şeklinde firmalardan hizmet almış olduğu ve bu hizmetler yardımıyla makine öğrenme modellerini eğittiği belirtiliyor. Sadece, bu hizmetler direkt bu firmalardan alınmıyor; Çinli aracı firmalar üstünden temin ediliyor.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Mahalli Alternatifler ve Tercihler

Ülkede, Alibaba şeklinde yerli hizmet sağlayıcılar da suni zekâ eğitimi sunuyor. Fakat, üniversitelerin çoğu zaman Nvidia’yı tercih etmiş olduğu ifade ediliyor. Bu durum, Nvidia’nın sağlamış olduğu hızla gelişen teknolojinin kalitesi ve güvenilirliği ile bağlantılı olarak değerlendiriliyor.

Gelecek Düzenlemeleri ve Kurultay Tartışmaları

Bu durum, uzun süredir Kurultay’nin gündeminde yer almakta. Bazı kurultay üyeleri, Çin’e sunulan bulut altyapısı hizmetlerinin de kara sıralama denetimine doğal olarak olmasını talep ediyor. Sadece, bu mevzuyla ilgili herhangi bir düzenlemenin olup olmayacağı, bilhassa yaklaşan seçim periyodu sebebiyle belirsizliğini koruyor.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.