enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
35,1934
EURO
36,7538
ALTIN
2.969,41
BIST
9.724,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
13°C
İstanbul
13°C
Parçalı Bulutlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
12°C
Salı Az Bulutlu
14°C
Çarşamba Çok Bulutlu
12°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
10°C

Üretken Suni Zeka ile Yazılım Geliştirmede Devrim

Üretken yapay zeka, yazılım geliştirme süreçlerini köklü bir şekilde değiştiriyor. Bu devrim niteliğindeki teknoloji, daha hızlı, daha verimli ve yenilikçi çözümler sunarak geliştiricilerin işini kolaylaştırıyor.

Üretken Suni Zeka ile Yazılım Geliştirmede Devrim
REKLAM ALANI
30.08.2024 00:14
1
A+
A-

Üretken Suni Zeka ve Yazılım Geliştirme

Üretken Yapay Zeka ve Yazılım Geliştirme

Üretken suni zeka, birçok çalışanın iş güvencesi üstünde endişelere yol açıyor. Bu durumun ne süre gerçekleşeceği belirsiz olsa da, bazı yazılım mühendisliği görevlerinin suni zeka yardımıyla mühim seviyede kolaylaştığı gözlemleniyor. Amazon CEO’su Andy Jassy, suni zeka asistanı Amazon Q‘nun kendilerine büyük bir süre tasarrufu sağladığını altını çizdi.

Günler devam eden işler artık saatler sürüyor

Andy Jassy, toplumsal medya platformu X üstünden yapmış olduğu bir paylaşımda, firmanın temel yazılımlarını güncellemek için Amazon Q’yu kullandıklarını ve bunun sağlamış olduğu faydaların inanılmaz bulunduğunu belirtti. Jassy, bir uygulamanın Java 17’ye yükseltilmesi için ihtiyaç duyulan averaj sürenin, tipik olarak 50 geliştirici/gün seviyesinden yalnız birkaç saate düştüğünü deklare etti. Bu durum, kendilerine 4.500 geliştirici yılına eşdeğer bir süre tasarrufu sağladığını açıkladı.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Paylaşımında yalnızca hızın değil, bununla beraber yüksek doğruluk seviyesinin de altını çizen Jassy, Amazon geliştiricilerinin otomatikman oluşturulan kodların %79’unu herhangi bir ek değişim yapmadan kullanıma sunduğunu yazdı.

260 Milyon Dolarlık Tutum

Amazon, sağlanan faydanın yalnızca geliştiricilerin iş yükünü hafifletmekle sınırı olan olmadığını, bununla beraber yükseltmelerde güvenliği artırdığını da altını çizdi. Ek olarak, Amazon Q’nun altyapı maliyetlerini düşürerek senelik tahmini 260 milyon dolarlık tutum sağlamış olduğu belirtiliyor.

Jassy’nin yorumları, suni zeka hakkında sıkça dile getirilen bir argümanla ilişkilendirilebilir: bunaltan fakat lüzumlu işleri kolaylaştırmak. Zira yazılım geliştirme ekipleri için en zahmetli görevlerden biri, temel yazılımları güncellemek olarak biliniyor. Bu tür faaliyetler, çoğu zaman yeni bir özellik eklemedikleri şeklinde kullanıcı deneyimini de geliştirmiyor. Dolayısıyla bu alan, çoğu zaman bunaltan bir iş olarak görülüyor.

Normal olarak bu, suni zekanın cazip görünen yönlerinden yalnızca biri. Suni zekanın kodlama becerileri geliştikçe, yüzlerce insan geliştiricinin bu alanda gereksinim duyulup duyulmayacağı sorgulanır hale geliyor.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.