enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
35,1852
EURO
36,7069
ALTIN
2.967,32
BIST
9.724,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
13°C
İstanbul
13°C
Az Bulutlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
12°C
Salı Az Bulutlu
13°C
Çarşamba Çok Bulutlu
12°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
11°C

Kadifekaleli Hanımefendilerin Ekonomik ve Toplumsal Güçlenme Hikayesi

Kadifekaleli kadınların ekonomik ve sosyal güçlenme yolculuğunu keşfedin. Bu hikaye, cesaret, dayanışma ve başarı ile dolu. Kadınların toplumsal hayattaki yerini ve katkılarını anlamak için ilham verici bir kaynak.

Kadifekaleli Hanımefendilerin Ekonomik ve Toplumsal Güçlenme Hikayesi
REKLAM ALANI
13.08.2024 00:56
1
A+
A-

Kadifekaleli Hanımefendilerin Güçlenme Hikayesi

Kadifekaleli hanımefendiler, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “Güçlendirme Tohumları Projesi” kapsamında oluşturulan serada kaktüs ve sukulent bitkileri üreterek hem ekonomik hem de toplumsal alanda kendilerini geliştiriyorlar. Dayanışma ruhuyla beraber çalışan bu hanımefendiler, kendi emekleriyle ürettikleri ürünleri Kültürpark Üretici Pazarı’nda satışa sunarak mühim bir ekonomik kazanç elde ediyorlar.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafınca Internasyonal Göç Örgütü’nün mali desteğiyle hayata geçirilen Güçlendirme Tohumları Projesi, yalnızca tohumları değil, hem de Kadifekaleli bayanları da güçlendirmeyi hedefliyor. Kadifekale Cemiyet Dayanışma Merkezi’nde kuramsal eğitim alan ortalama 30 hanım, sonrasında Kadifekale’de kurulan serada uygulamalı üretime geçerek yeni bir yaşamın kapılarını araladı.

Serada Dayanışma ve Üretim

Serada kaktüs ve sukulent bitkilerini yetiştirip çoğaltan hanımefendiler, Kültürpark Üretici Pazarı’nda kendi stantlarını açarak ürünlerini satmaya başladı. Serada kendilerini fazlaca iyi hissettiklerini ifade eden Kadifekaleli hanımefendiler, bu süreçte ekonomik anlamda da mühim bir güçlendirme sağladıklarını altını çizdi.

“Dayanışma Noktası”

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Kadifekale Cemiyet Dayanışma Merkezi Eğitmeni Deniz Evcimen, projeye dair şunları söylemiş oldu: “Güçlendirme Tohumları Projesi, Internasyonal Göç Örgütü’nün 40 bin dolarlık bütçe hibesi ile hayata geçirildi. Ocak ayında 120 saatlik kuramsal eğitim alan hanımefendiler, ilk olarak üretim yöntemlerini öğrendi. Arkasından serada uygulamalı çalışmalara başladık. Seramızda 100’e yakın kaktüs ve sukulent bulunuyor. Sera, yalnız bir üretim alanı olmanın ötesinde, hem de bir dayanışma noktası haline geldi. Bu bizim için fazlaca kıymetli. Hanımefendiler burada üretim yaparken, satış kanalları oluşturarak güçleniyorlar. Ek olarak toplumsal etkinlikler düzenleyerek sosyalleşmelerini sağlıyoruz. Özetle, Kadifekale Cemiyet Dayanışma Merkezi’nde fazlaca yönlü projeler hayata geçiriyoruz. Bu projeyle hem tohumlar hem de hanımefendiler güçleniyor.”

“Koşarak Geliyoruz”

Serada üretim meydana getiren Türkan Kaymaz, “Burada kaktüs ve sukulent bitkilerini büyütüp, çoğaltıyoruz. Hanımefendiler olarak beraber hareket ediyoruz. Kardeşçe her şeyi beraber hayata geçirmeye çalışıyoruz. Bu serada dost çevremiz çoğaldı. Koşarak geliyoruz, çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Toprakla uğraşmak bizi mutlu ediyor. Yetiştirdiğimiz ürünleri satmaya da başladık. İnşallah ev ekonomimize daha çok katkıda bulunur” dedi.

“Kendimi Oldukca İyi ve Rahat Hissediyorum”

Suzan İsmail adlı Suriyeli hanım da projeye katılanlar içinde. İsmail, “Serada kaktüs ve sukulentleri çoğaltıyoruz. Onların büyümeleri için çaba sarf ediyoruz. Bazı hanımefendiler saksıları süslüyor, bu da keyifli bir aktivite. Burada kendimi fazlaca iyi ve rahat hissediyorum. Arkadaşlarla hoş sohbetler ediyoruz. Hem çalışıp hem de güzel zaman geçiriyoruz. Ürünlerimizi satmak için üretici pazarında stant açtık ve oldukça iyi satış yaptık. Bu durum maddi olarak bizlere destek oldu” diye konuştu.

“Maddi Destek Sağlıyoruz”

Nebat yetiştirmenin fazlaca keyifli bulunduğunu belirten Meryem Misto, “Büyüttüğümüz ve çoğaltma yaptığımız kaktüs ve sukulentlerin satışına başladık. Buraya erişince her şey değişti. Burada fazlaca mutlu oluyorum, işe başlayınca tüm sıkıntılarımı unutuyorum. Ek olarak maddi destek sağlıyoruz. Daha ilkin çalışmamıştım, ürünlerimi satmak bana fazlaca iyi geldi” ifadelerini kullandı.

“Hanımefendiler Güçleniyor”

Ürettikleri ürünleri satmaya başlamış olan Şeyda Akar da “Serada üretim yaptık. Bitkilerin bakımını, yetiştirme koşullarını öğrendik. Yetiştirdiğimiz kaktüs ve sukulentleri, üretici pazarında açtığımız stantla satmaya başladık. Satışlar iyi gidiyor, ümit ederim devamı olur. Bu proje hanımefendiler için fazlaca güzel bir fırsat. Hem ruhsal hem toplumsal hem de ekonomik açıdan mühim bir proje. Hanımefendilere özgüven kazandırıyor, güçlenmelerine destek oluyor. Bu işlerle uğraşırken stresten uzaklaşıyoruz. Kendimizi daha mutlu hissediyoruz. Her çarşamba günü Kültürpark Üretici Pazarı’nda stant açmaya devam edeceğiz” sözlerine yer verdi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.