enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
35,2003
EURO
36,8177
ALTIN
2.971,29
BIST
9.724,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Çok Bulutlu
13°C
İstanbul
13°C
Çok Bulutlu
Salı Az Bulutlu
14°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
12°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
10°C
Cuma Hafif Yağmurlu
9°C

ANKA 3’ün İlk Kontrol Uçuşu ve Özellikleri

ANKA 3’ün ilk test uçuşu, insansız hava aracı teknolojisinde bir dönüm noktasıdır. Bu içerikte, ANKA 3’ün özellikleri, performansı ve gelecekteki potansiyeli hakkında detaylı bilgiler bulabilirsiniz.

ANKA 3’ün İlk Kontrol Uçuşu ve Özellikleri
REKLAM ALANI
21.08.2024 00:46
2
A+
A-

ANKA 3’ün İlk Kontrol Uçuşu

ANKA 3'ün İlk Test Uçuşu

İnsansız cenk uçağı ANKA 3 (ANKA III), ilk kontrol uçuşunu 28 Aralık 2023 tarihinde başarıyla gerçekleştirmiş oldu. TUSAŞ tarafınca üretilen bu ileri teknoloji ürünü, ilk kez iniş takımları kapalı durumda uçuş gerçekleştirmiş oldu. TUSAŞ’ın yapmış olduğu açıklamada, “ANKA III, iniş takımlarını havada kapatarak mühim bir aşamayı daha geride bıraktı. Bu gurur verici adım, ANKA III’ün üstün performansını bir kez daha kanıtladı ve ülkemizin müdafa gücüne katkı sağlayacak yeni teknolojilere bir adım daha yaklaştırdı.” ifadelerine yer verildi. Ek olarak, iniş takımları kapalı şekilde meydana gelen bu uçuşun videosu da paylaşıldı.

ANKA 3’ün Öne Çıkan Özellikleri

TUSAŞ ANKA 3, jet motoru ile güçlendiği için yüksek hızlara ulaşabilmekte ve geniş bir yük taşıma kapasitesine haiz olmaktadır. Tayyare, 425 knot (0.7 Mach) hıza kadar çıkabilme kabiliyetine haizdir ve 1.200 kilogram yararlı yük taşıyabilmektedir. Tasarımında kuyruksuz ve üçgen yapı kullanılarak, radarda düşük görünürlük sağlanmıştır. ANKA III, bulgu, gözetleme ve danışma toplama benzer biçimde görevlerin yanı sıra, çeşitli hava-yer cephaneleri ile saldırı yapabilme, hava-hava cephaneleri ile düşman helikopterleri, pervaneli uçaklar ve insansız hava araçlarına karşı av taraması yapabilme kabiliyetine de haizdir. Ek olarak, düşman radar sistemlerini etkisiz hale getirme, dost kuvvetlere hava ve karada himaye sağlama, sinyal ve kontakt istihbaratı toplama, elektronik harp görevleri ve öteki dost unsurlarla beraber operasyon ve komünikasyon rölesi görevlerini yerine getirebilmektedir.

2025’in Başlangıcında Teslimat

ANKA 3, beden içinde bulunan iki istasyonda toplamda 650 kilo yük taşıyabilmekte ve kanat içindeki istasyonlar da gene 650 kilo kapasiteye haizdir. Dış istasyonlar ise her biri 100 kilo cephane kapasitesine haizdir. Bu özellik yardımıyla, günümüzde insansız hava araçlarında yaygın olarak kullanılan SOM-J, MK-82 ve SDB benzer biçimde büyük mühimmatların entegrasyonu sağlanabilmektedir. ANKA 3, 2025’in başlangıcında Türk Hava Kuvvetleri’ne teslim edilmesi planlanmaktadır.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

TUSAŞ ANKA 3 Teknik Özellikleri

TUSAŞ ANKA 3 Teknik Özellikleri

  • Anka ve Anka II ile ortak aviyonik mimari ve Yer Denetim İstasyonu
  • Düşük radar görünürlüğü
  • Yüksek hızda intikal kabiliyeti
  • Geniş yararlı yük kapasitesi
  • LoS/BLOS (Uydu Kontrolü)
  • Max. Kalkış Ağırlığı: 6500 kilo
  • Yararlı Yük Kapasitesi: 1200 kilo
  • Servis İrtifası: 40.000 ft
  • Dayanım: 10 saat @ 30.000 ft
  • Seyir Hızı: 250 kts/0.42M @ 30.000 ft
  • Azami Hız: 425 kts/0.7M @ 30.000 ft
REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.